Week 7 PRE2 Groep1

From Control Systems Technology Group
Jump to navigation Jump to search


Navigatie
Overzicht Pagina's
Home Autonomie Concurrentie Wetgeving
Week 1 Veiligheid Privacy Prototype
Week 2 Enquête Commerciële Analyse Producteisen
Week 3 Project Doelen
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Logboek

Meeting

Feedback

De graad van mobiliteit van ons systeem is erg belangrijk. Hoe het systeem nu werkt (niet de mobiliteit en tijdstip kiezen is ook niet heel flexibel), is het bijna hetzelfde als elk ander postbezorgingsbedrijf. Het is dus belangrijk dat consumenten een tijdstip kunnen kiezen en dat hun locatie wordt gevolgd en dat het pakketje dus overal bezorgd kan worden, waar de consument dan ook is. Dan is er nog de vraag hoe nauwkeurig het tijdstip precies is. Is het een marge van bijvoorbeeld 1 uur, hoeveel zijn mensen dan bereid daarvoor te betalen?

Wat is er precies nog allemaal nodig om het systeem "echt" te laten werken?

  • Een antibotssysteem is nog nodig. Het flight path houdt op dit moment nog geen rekening met obstakels
  • Centrale (o.a. distributiecentrum)
  • Internet op de drone om het flight path constant te kunnen updaten wanneer de persoon verplaatst
  • Infrastructuur voor drones (waar mogen ze vliegen, etc.)

Wat is een goed moment om dit "bedrijfje" op te starten? Nu, binnen 5 jaar, of iets anders?
Bedrijven die nu al met (bezorg)drones bezig zijn lopen vooral aan tegen wetgeving en veiligheid (stabilisatie van de drone, bijvoorbeeld bestand zijn tegen wind. Wat is de snelheid van de drone? Niet bij ons bekend. Dit is wel erg belangrijk om te weten in verband met wind). We denken dat het verstandig is om in ieder geval een aantal jaar te wachten. Wanneer je wel nu zou willen beginnen, moet je zelf heel actief gaan lobbyen bij de overheid. Als je een aantal jaar wacht, doen anderen dit en kun je er op het moment dat de wetgeving is veranderd er meteen instappen.


De EU stimuleert drone-onderzoek veel omdat de EU niet achter wil lopen op Amerika. De EU zal daarom vrij snel een licentie geven voor een testgebied. Ethische aspecten maakt de EU minder uit: daar hebben ze geen tijd voor. Als ze daar namelijk allemaal op gaan letten, zullen ze sowieso achterlopen op Amerika. Naast de EU wil ook Nederland heel graag blijven voorlopen op dit gebied, dit zie je al bij robots en de autonome auto.


12 januari: presentatie geven, 15 minuten, exclusief demonstratie.
16 januari: deadline wiki

Voortgang