Concurrentie PRE2 Groep1

From Control Systems Technology Group
Jump to navigation Jump to search


Navigatie
Overzicht Pagina's
Home Autonomie Concurrentie Wetgeving
Week 1 Veiligheid Privacy Prototype
Week 2 Enquête Commerciële Analyse Producteisen
Week 3 Project Doelen
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Logboek

Samenvatting

Op deze pagina bekijken we wat er aan concurrentie is en wat deze voor diensten (willen)leveren. Dit geeft een goed beeld van de realiseerbaarheid van pakketbezorging met drones.

Onderzoek

KU Leuven

Drie masterstudenten van de KU Leuven ontwikkelde de VertiKUL, een drone die 30 km kan vliegen met een pakket van 1 kg. De drone kan landen met behulp van een landplatform. 'n Nachts kan het landplatform worden verlicht met LED's, zodat ook een nachtelijke landing mogelijk is. De drone moet nog verder ontwikkeld worden voor deze gebruikt kan worde. Zo is de drone nu nog gevoelig voor weersomstandigheden als harde wind. [1].

Bedrijven=

DHL

DHL is het eerste bedrijf wat een commerciële drone in gebruik heeft genomen. Met de parelcopter kunnen autonoom goederen naar het eiland 'Juist' in de Noordzee worden gevlogen. Door een 'grondstation' wordt de vlucht gemonitord. De parelcopter vliegt onder de 50m hoogte om te voorkomen dat deze in het 'normale' luchtruim zal vliegen. In een vocht- en luchtdichte container kunnen de goederen de Noordzee over worden gevolegen, waarna een koerier het pakket op kan halen en bezorgen aan een van de 2000 inwoners van Juist. [2]

Amazon

Amazon ontwikkelt drones voor een zone met een straal van 16 km, pakketjes tot 2.3 kg en 30 min bezorgtijd [3]. Voor Amazon is een grote drijfveer om drones te produceren dat een groot deel van hun budget in pakketbezorging gaat. Een schatting van de bezorgkosten met niet-autonome Drones is tussen de 9.75 en 17.44 Dollar. Waarbij de kosten bij optimalisatie van het systeem kunnen zakken tot slechts 2 dollar[4].

Referenties