Drone

From Control Systems Technology Group
Jump to navigation Jump to search

De robotscheidsrechter krijgt zijn fysieke voorstelling in de vorm van een drone. Deze zal autonoom het spel in de gaten houden en beslissingen nemen gebaseerd op eigen waarnemingen en camera's. De robot zal aan de hand van videotracking de positie van de bal bepalen. Met deze informatie wordt de besturing geregeld in het control-gedeelte.

Ar parrot.jpg

Type Drone

Het type drone dat de TU beschikbaar stelt is de Parrot AR drone 2.0. De drone is erg toegankelijk: hij is eenvoudig te besturen en is relatief goedkoop.
De AR drone heeft de volgende belangrijke specificaties:

  • 720p HD camera
  • Foto en video opname
  • Ingebouwde gyroscoop voor optimale stabiliteit
  • Wifi netwerk
  • Hoogtesensor

Deze functies zijn essentieel in de kwaliteit van de scheidsrechter.

Er is een open SDK beschikbaar voor particulieren om functies te maken. Online zijn deze libraries te vinden, bijvoorbeeld op GitHub. Dit is goed nieuws, omdat we zo het wiel niet opnieuw uitvinden en zodoende de drone snel aan het vliegen krijgen waarbij doe o.a. dezelde hoogte kan houden, naar bepaalde coordinaten kan vliegen, video streamen en zichzelf kan stabiliseren. De eerste stap naar de autonome scheidsrechter is dan ook eerst om de drone aan de praat te krijgen.

USE-aspecten

De drone zal een vervaning zijn van de fysieke scheidsrechter en zodanig ook zijn taken overnemen. Dat houdt in dat de robot dicht bij de bal is, en overtredingen rondom de bal detecteert.
De drone moet een fluitsignaal geven als de bal over de lijnen gaat, en een juichsignaal als er een doelpunt valt. Verder is het belangrijk dat de drone kan aangeven welk team de bal of gescoord heeft d.m.v. tekst op een display.
en de bal overhandigd wordt aan het rechtsgeldige team.Terug naar: PRE2015_2_Groep2