Collected interviews

From Control Systems Technology Group
Revision as of 15:03, 11 October 2016 by S133198 (talk | contribs) (Created page with '===== Interview 1: Petra, zorgverleenster bij Buurtzorg (particulier) ===== 1. Hoe lang werkt u al in de zorg? :24 jaar 2. Hoeveel ervaring heeft u met het verplaatsen van cli…')
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
Interview 1: Petra, zorgverleenster bij Buurtzorg (particulier)

1. Hoe lang werkt u al in de zorg?

24 jaar

2. Hoeveel ervaring heeft u met het verplaatsen van cliënten uit bed?

Veel ervaring

3. Ervaart u het tillen als een lastig en zwaar onderdeel van uw baan?

Ja, zeker als er geen hulpmiddelen ter beschikking staan

4. Wat komt er, buiten het fysieke gedeelte, nog meer bij het optillen van een cliënt kijken?

Interactie, samenwerking met de patiënt en vertrouwen; iedereen moet zich veilig voelen in het gebruik

5. Maakt u wel eens gebruik van een tillift, zo ja, welk type?

In het verleden met tilliften in een verpleegtehuis gewerkt

6.Hoe ervaart u het gebruik van de tillift?

Erg verlichtend voor de verzorgers, veilig voor patiënten en ook voor beide partijen minder belastend.

7. Welke onderdelen van het proces maken tillen lastig voor u?

Geen gladde vloer, te kleine ruimtes of een angstige patiënt.

8. Hoe is de interactie tussen u en de cliënt?

Zeer belangrijk voor een goede samenwerking

9. Hoe gaat u ermee om als de cliënt angstig wordt?

Eerst proberen gerust te stellen, opnieuw uitleggen en zodanig tweede persoon erbij halen om vertrouwen en een veilig gevoel te krijgen

10. Waaraan herkent u dat een cliënt angst ervaart?

Als deze dat aangeeft of ongebruikelijk gespannen is (ook non-verbaal is een signaal)

11. In hoeverre is sociale interactie van belang?

Van groot belang (vraag 4-9)

12. Is er behoefte vanuit uw kant voor een tillift die de client meer kan geruststellen?

Momenteel niet. Een draagmat bij een passieve tillift vinden cliënten vaak naar. Zelf sta je dan als verzorger ook ver van de patiënt af om te bedienen.

13. En als deze weet wanneer de cliënt pijn ervaart zich hierbij kan corrigeren?

Zoiets is altijd beter

14. Wat zijn voor u de voordelen van de huidige tillift?

Minder fysieke belasting, bij goed gebruik zeer comfortabel

15. Wat kan er volgens u verbeterd worden aan de huidige tillift? Wanneer cliënten niet goed in de draagmat komen is er een gevaar dat er tussenuit kiepen. Dit is natuurlijk een kwestie van goed gebruiken. Als bediener van de lift sta je er op afstand, als er iets mis dreigt te gaan is ingrijpen lastig.

Interview 2: Lianne, zorgverleenster bij Buurtzorg (particulier)

1. Hoe lang werkt u al in de zorg?

11,5 jaar (5,5 opleiding, 3 ziekenhuis en 3 particulier)

2. Hoeveel ervaring heeft u met het verplaatsen van cliënten uit bed?

Veel in de particuliere zorg met een sta-op-lift en in het ziekenhuis een beetje met de tillift

3. Ervaart u het tillen als een lastig en zwaar onderdeel van uw baan?

Ja, rugklachten zijn al vaker voorgekomen maar is verminderd nu ze die spieren traint

4. Wat komt er, buiten het fysieke gedeelte, nog meer bij het optillen van een cliënt kijken?

Veel techniek dus hoe je iemand moet tillen, vooral bij patiënten die kwetsbaar of verwond zijn.

5. Maakt u wel eens gebruik van een tillift, zo ja, welk type?

In het ziekenhuis af en toe een tillift maar momenteel alleen gebruik gemaakt van een sta-op-lift in de particuliere zorg

6. Hoe ervaart u het gebruik van de tillift?

Voor diegene die niet getild hoeft te worden prima maar het lijkt haar gênant voor de patiënten om in zo’n ongemakkelijke en vernederende houding te blijven hangen

7. Welke onderdelen van het proces maken tillen lastig voor u?

Als iemand verward is, want bij een sta-op-lift moet de cliënt zichzelf een beetje vasthouden. Als hij/zij dat niet doet is de kans op een ongeluk verhoogd. Over tillift geen opmerkingen.

8. Hoe is de interactie tussen u en de cliënt?

In verpleegtehuizen worden tilliften mede gebruikt voor demente patiënten waarmee moeilijk te communiceren valt. Alleen directe commando’s helpen en zeggen wat je aan het doen bent om de cliënt gerust te stellen, aangezien deze niet ziet waar die naar toe gaat (makkelijker vervoer)

9. Hoe gaat u ermee om als de cliënt angstig wordt?

Proberen te voorkomen door te zeggen wat er allemaal gebeurd, mimiek proberen te lezen. Vooral eerste keren is dit van belang gezien de onwennigheid

10. Waaraan herkent u dat een cliënt angst ervaart?

Zelf zeggen ze weinig blijkt uit mimiek of fysieke reactie om ergens naar te grijpen

11. In hoeverre is sociale interactie van belang?

Van groot belang voor een soepel verloop, geen sociale interactie levert weerstand op voor het hele proces (patiënt gaat tegenwerken)

12. Is er behoefte vanuit uw kant voor een tillift die de cliënt meer kan geruststellen?

Ja

13. En als deze weet wanneer de cliënt pijn ervaart zich hierbij kan corrigeren?

Ja, want sommige houdingen zijn onaangenaam voor cliënten maar ze laten dit niet of nauwelijks weten

14. Wat zijn voor u de voordelen van de huidige tillift?

Lichamelijke ontlasting van het tilproces. Een zorgverlener maar nodig om een patiënt te kunnen verplaatsen

15. Wat kan er volgens u verbeterd worden aan de huidige tillift?

Wendbaarheid


Interview 3: Linda, stagiaire laatste jaar HBO verpleegkundige

1. Hoe lang werkt u al in de zorg? en 2. Hoeveel ervaring heeft u met het verplaatsen van cliënten uit bed?

Heeft 9 jaar ervaring. Gebruikt de tillift al vanaf het begin.

3. Ervaart u het tillen als een lastig en zwaar onderdeel van uw baan? en 4. Wat komt er, buiten het fysieke gedeelte, nog meer bij het optillen van een cliënt kijken?

(Niet van toepassing, gebruiken tillift voor het verplaatsen met patiënten, als je patiënten zelf moet ondersteunen is dat wel zwaar)

5. Maakt u wel eens gebruik van een tillift, zo ja, welk type?

Maakt gebruik bij het liften van zowel de actieve als de passieve tilliften. Ook een BEA-lift en een turner. De passieve lift voor mensen die niet zonder ondersteuning uit bed kunnen komen. De passieve lift bestaat uit een mat, met dunne plastische bandjes, die kunnen snijden in benen van patiënt.

6.Hoe ervaart u het gebruik van de tillift?

Het gebruik van de tillift is lastig door de kamers met een drempel. Het gebruik is best wel zwaar, ook met het draaien van de tillift of als je alleen bent. Je hebt een afstandbediening en je moet de patiënt in de gaten houden. En tegen de knie aanduwen, en een knopje naar beneden dat je niks aanstoot. Veel handelingen tegelijk. In kleine ruimtes is het vooral lastig. Dan moet je met zo’n groot apparaat bewegen. Veel te zwaar als het een ruwe vloer is.

7. Welke onderdelen van het proces maken tillen lastig voor u?

Korte scenario schets:

Passieve tillift: Vanuit ligpositie ga je de patiënt naar een kant draaien, mat eronder stoppen, schouders moeten in de rondingen van de mat en tussen de benen door. Dan de patiënt naar de andere kant draaien en de mat daar ook goed leggen. Vervolgens wordt patiënt weer in originele ligpositie teruggebracht. Tillift boven patiënt plaatsen en opletten dat de tillift niet tegen de patiënt aangaat. Voordat je tillift aan mat wilt vastmaken moet het bed op werkhoogte staan, anders krijgt verzorger last van de rug. Zo lang mogelijk patiënt in lighouding houden tot alles goed is aangesloten. Dan patiënt omhoog laten komen (naar zitstand m.b.v tillift) en ervoor zorgen dat de mat niet gaat knellen dus niet te recht laten zitten anders gaat de mat snijden, vooral bij de mannen zorgt de lighouding ervoor dat het minder snijdt bij hun ‘zaakje’. Bij zithouding heb je overzicht waar je heen gaat. (ligt ook aan de patiënt). Tijdens de verplaatsing van lighouding naar zithouding schuif je soms in overige ruimte van de zitzak, wat als eng ervaren kan worden.
Actieve tillift: Zorg je dat de patiënt op de bedrand zit. Til benen omhoog. Tillift onder benen schuiven, let op dat de voeten goed staan: recht. Knieën moeten tegen een zwarte steun, zodat de patiënt niet door de knieën heen zakt. Band onder de oksel. Patiënt armen om de band heen, anders glijdt heel de band er tussen uit. Vragen aan de cliënt hoe het gaat, contact houden. ‘’Ohh ik vind het zo eng’’ durven ze niet recht op te staan: Dan stel je ze op hun gemak. ‘’Rustig, er kan niks gebeuren’’.

Antwoord:

Welke onderdelen? De drempels. Zwaar om ze erover heen te slepen. Matten afhankelijk van gewicht. Je hebt grote en kleine mensen, grote en kleine zakken, anders vallen mensen er uit. Voor de veiligheid zijn er verschillende maten. Qua zwaarte heeft het er niks mee te maken. Je hebt ook een 'verblijfmat' die standaard bij iemand in de rolstoel blijft zitten, wanneer deze patiënt geregeld vervoerd wordt door de tillift. Die zijn dunner, zitten gaten in, is luchtiger.

8. Hoe is de interactie tussen u en de cliënt?

Per cliënt verschillend. Sommige pakken iets vast, heel plukkerig, dat is nog al ongemakkelijk: Oogcontact houden: kijken of iemand angstig is. Inlichten van te voren: Als het de eerste keer is: hoe het gaat, dat het veilig is, nu ga je draaien, nu ga je omhoog. Als ze er bekend mee zijn, dan is de begeleiding minder nodig. Draaien ze al vanzelf, weten ze wat ze moeten doen: ‘’Ja dat weet ik, is al de zoveelste keer dat we dit moeten doen: dat weet ik ook wel’’. Heel verschillend, mensen die het gewend zijn: Wringen zich zo dat ze fijn zitten. Als het de eerste keer is durf je dat echt niet. In de tilmatten heb je ‘baleinen’, plastic platte strips/stelen. Kunnen in de rugkant van de mat geplaatst worden om stabiliteit te brengen. Moeten qua veiligheid sowieso gebruikt worden. Moet je apart aanbrengen. Gebruik je tijdens alle transfers, tijdens zitten eruit, anders zit het ongemakkelijk. Is weer een extra handeling. Anders zakken ze te ver door en heb je geen stabiliteit. Raken vaak deze dingen kwijt, in de rug meer stevigheid.

9. Hoe gaat u ermee om als de cliënt angstig wordt?

Tijdens liften altijd oogcontact houden of in het zichten blijven. Als je iemand lang kent, ga je niet kijken of de patiënt angstig is.

10. Waaraan herkent u dat een cliënt angst ervaart?

Ze benoemen het: ‘’ohh wat eng’’: Je ziet het aan het gezicht en dat ze een teruggetrokken houding hebben. Ze stralen angst uit of zeggen juist niks zeggen. Verder willen ze niet laten blijken dat ze angstig zijn. Er wordt hier op ingespeeld door ze heel rustig te benaderen en vooral te vertellen wat je aan het doet bent. Uitleggen wat ze eng vinden. Een voorbeeld hiervan is dat de kraan zo beweegt; dat ding zit zo in elkaar; dat beweeg ik met dit. De conclusie is vooral veel uitleg geven over de handelingen die er gepleegd worden. Je vraagt waar het probleem van hun angstige reactie ligt.

11. In hoeverre is sociale interactie van belang?

Ligt aan de cliënt.

12. Is er behoefte vanuit uw kant voor een tillift die de cliënt meer kan geruststellen?

Praatsysteem uit de muur: ‘’hee wat gebeurt hier allemaal.’’ Zou wel werken, maar niet voor iedereen. Geen idee hoe ze op een beeldscherm reageren.

14. Wat zijn voor u de voordelen van de huidige tillift?

Automatisch boven/beneden, Poten gaan uit elkaar, Zeppelin is ook heel fijn ← is een nieuwe tillift, super klein, je kunt hem overal meenemen en ergens anders aanhangen (rachel) In een ziekenhuis heb je zo’n railing. Dit is niet handig hier, want je hebt hem in elke kamer nodig, overal railing maken?

15. Wat kan er volgens u verbeterd worden aan de huidige tillift?

  • reeds behandeld, of in interview Rachel.

16. Heeft u moeite met het rijden met de tillift? Gebrekkig zicht?

Rijden lastig, gebrekkig zicht door de paal (valt wel mee, niet vervelend)

17. Zou u het handig vinden als de tillift u bepaalde informatie kan geven? Als ja, wat voor informatie? Bijv. gewicht kunnen wegen….

* reeds behandeld, of in interview Rachel.
Interview 4: Rachelle, stagiaire laatste jaar HBO verpleegkundige

1. Hoe lang werkt u al in de zorg? en 2. Hoeveel ervaring heeft u met het verplaatsen van cliënten uit bed?

Heeft 4 jaar stage ervaring op MBO en al 1 jaar een bijbaantje in het ziekenhuis. Naast HBO studie werkend in het ziekenhuis als verpleegkundige. (totaal iets meer dan 5 jaar ervaring). Al vanaf het begin van deze 5 jaar bezig met de tillift.

3. Ervaart u het tillen als een lastig en zwaar onderdeel van uw baan? en 4. Wat komt er, buiten het fysieke gedeelte, nog meer bij het optillen van een cliënt kijken?

(Niet van toepassing, gebruiken tillift voor het verplaatsen met patiënten, als je patiënten zelf moet ondersteunen is dat wel zwaar)

5. Maakt u wel eens gebruik van een tillift, zo ja, welk type?

Net als Linda ervaring met de passieve en actieve tilliften. Er wordt geprobeerd zo min mogelijk de passieve tillift te gebruiken. Patiënten kunnen dan sneller revalideren. Als patiënt al een beetje hersteld is ga je steeds meer de actieve tillift gebruiken --> Dan staat de patiënt op eigen kracht op


6.Hoe ervaart u het gebruik van de tillift? en 14. Wat zijn voor u de voordelen van de huidige tillift?

‘’Als je voor de eerste keer het apparaat gebruikt weet je niet waar de toetsen zitten. Het duurt even voordat je weet hoe het werkt’’.
Vroeger moest je mensen gewoon tillen en dit was zwaar. De tillift is een verbetering, vergeleken met dit proces. Er wordt stiekem best wel vaak iemand omhoog getrokken. Je hebt speciale tiltechnieken, dan trek je onder de armen de patiënt omhoog. Als dit bij een patiënt mogelijk is scheelt dit de moeite om er een tillift bij te gebruiken.


7. Welke onderdelen van het proces maken tillen lastig voor u?

Je moet het apparaat er bij halen, of je moet het zoeken. Twee afdelingen, een tillift. Nadeel van tillift: Per afdeling 1 lift. Er is vaak een tekort aan matten, doordat er maar een bepaald aantal matten zijn in een bepaalde maat en als dan meerdere personen met hetzelfde postuur geholpen moeten worden kan dit tot lang wachten duren.

8. Hoe is de interactie tussen u en de cliënt?

  • zie interview Linda

9. Hoe gaat u ermee om als de cliënt angstig wordt?

  • zie interview Linda

10. Waaraan herkent u dat een cliënt angst ervaart?

*staat in interview Linda

11. In hoeverre is sociale interactie van belang?

Sociale interactie is echt belangrijk. Als een patiënt al jaren de tillift gebruikt hebben ze minder behoefte aan constante interactie en praten ze bijvoorbeeld over het weer. Sociale interactie hoeft niet als ze het allemaal zelf kunnen.


12. Is er behoefte vanuit uw kant voor een tillift die de cliënt meer kan geruststellen?

Geen idee. Zou ik wel onderzoek naar willen doen, is misschien wel behoefte naar. Of ze moeten zo ver heen zijn dat ze het als een heel nieuw iets ervaren. ( Of met een aan/uit knop) Je moet het wel aan/uit kunnen zetten. Apparaat zou wel zien hoe je op gezichtsuitdrukkingen reageert.

Er werd gevraagd of je dan zelf in moest toetsen hoe de patiënt zich voelde. Hierop antwoorden wij dat het bijvoorbeeld afgelezen kon worden door middel van gezichtsuitdrukkingen. Dit vonden ze, mocht het met software mogelijk zijn, een goed idee. Nicky vroeg of het handig was om een beeldscherm met de verzorgster erop te gebruiken. Hierop werd het volgende geantwoord: Het is lastig omdat je onbewust veel loopt, 360 graden camera zou hiervoor minstens gebruikt moeten worden. De vraag was of je op het beeldscherm wel duidelijk ziet waar de verzorgster staat, hierover waren vele twijfels. Echter vonden ze dit ook helemaal niet nodig. Je kan net zo goed blijven praten als de patiënt angstig is. Het zou geen meerwaarde bieden voor de patiënt.

15. Wat kan er volgens u verbeterd worden aan de huidige tillift?

De accu gaat snel op. Er is 1 accu punt om ze op te laden, alleen zijn de accu's erg zwaar om op te tillen.

16. Heeft u moeite met het rijden met de tillift? Gebrekkig zicht?

  • reeds behandeld

17. Zou u het handig vinden als de tillift u bepaalde informatie kan geven? Als ja, wat voor informatie? Bijv. gewicht kunnen wegen….

Is wel handig als de lift informatie geeft over de handelingen. Alleen moet het wel uitgezet worden als de patiënt het al weet. Verder moet er soms langer gewacht worden voor het uitvoeren van een volgende handeling, want er kunnen obstakels zoals schoenen voor liggen en dan werkt het niet meer. wacht je iets langer als er een schoen voor ligt.


Interview 5: Lisan, zorgverleenster

1. Hoe lang werkt u al in de zorg?

Werkt sinds 2009, dus al 7 jaar in de zorg. Ze werkt nu 3 jaar met dementerenden.

2. Hoeveel ervaring heeft u met het verplaatsen van cliënten uit bed?

Ze verplaatst dagelijks drie bewoners met de passieve lift, en één bewoner met de actieve lift.

3. Maakt u gebruik van zowel een actieve als een passieve tillift? Zo ja, welke heeft op het huidige moment de meeste verbeterpunten/bij welke treden de meeste problemen op?

Actieve lift werkt elektrisch waardoor het omhoog bewegen en de poten van elkaar bewegen niet tegelijk kan. Dit kost meer tijd. Er zijn twee passieve liften aanwezig, één daarvan is ook elektrisch en heeft dus hetzelfde probleem. De ander die niet elektrisch is werkt dus net iets sneller, waardoor de bewoner minder lang in de lucht hangt.

4. Welke onderdelen van het proces maken tillen en verplaatsen lastig voor u?

Het gewicht van de bewoners is een probleem, daardoor zijn ze moeilijk met de hand te verplaatsen of van positie te veranderen. Ze hebben namelijk zelf moeite mee te werken. Met een lift is het makkelijker maar één van de liften rolt moeilijk.

5. In hoeverre is sociale interactie van belang?

Sociale interactie is belangrijk, het is belangrijk te vertellen wat je gaat doen en waarheen je de bewoner verplaatst. Op dit moment zitten er twee bewoners in het verzorgingstehuis die het niet snappen, maar toch is het belangrijk te blijven praten. Gewenning is belangrijk, want dan vinden ze het minder eng, maar de bewoners zijn dementerend en hebben dus een gebrekkig korte termijn geheugen. Het lange termijn geheugen werkt nog wel, dus als het daar uiteindelijk terecht komt vinden ze het minder eng.

6. Op welke momenten tijdens het hele proces (tillen en verplaatsen) is er weinig tot geen contact tussen u en de patiënt?

Ook al snappen ze niet wat er gebeurt of wat je zegt, het is belangrijk te blijven uitleggen op elk moment tijdens de handeling. Op de een één of andere manier komt het uiteindelijk wel binnen. Als verzorger moet je blijven contact maken, door communicatie, maar ook door je gezichtsuitdrukking of oogcontact.

7. Is er behoefte vanuit uw kant voor een tillift die de cliënt meer kan geruststellen?

Geruststellen is iets wat de verzorger moet doen. Iemand met weinig ervaring, is soms nog meer met de verplaatsing bezig en maakt daardoor weinig tot geen contact met de bewoner, maar al doende leert men.

8. Bijv. mimiek aflezen en seintje geven als er iets is (facial recognition), oogcontact met verzorger via beeldscherm (360 graden camera) of beeldscherm die handelingen beschrijft, vertelt, animatie etc.?

Voor bewoners die cognitief goed zijn kan het helpen, maar de bewoners waar ik mee werk snappen ook een schermpje niet.

Je leert gezichtsuitdrukkingen vanzelf te herkennen, doordat je bewoners leert kennen, dus daar zijn geen extra hulpmiddelen bij nodig. Verder is houding ook heel belangrijk. Als je rustig en kalm blijft dan zijn de bewoners ook meer op hun gemak dan als je alles snel en gehaast doet. Bewoners reageren daar angstig op.

9. Waaraan herkent u dat een cliënt angst ervaart?

Dat herken je aan de ogen, bijvoorbeeld als ze naar links en naar rechts vliegen. Symptomen leer je herkennen naarmate je de bewoner beter leert kennen. Veel bewoners krijgen een meer gespannen houding, als ze angstig zijn. Op dat moment moet je als verzorger je actie aanpassen, bijvoorbeeld door een geruststellende hand op schouders te leggen, of de handeling langzamer uit te voeren. Het is de truc om een balans te vinden in snelheid, want langzamer werken betekent ook dat de bewoner langer in de lucht hangt.

10. Hoe verloopt het transport proces (houding patient ten opzichte van verzorger)?

Belangrijk is om op te letten of de bewoner op z’n gemak is. Ondanks je wel moet uitleggen wat je aan het doen bent moet je niet teveel informatie in één keer geven, want daarvan kan de bewoner in de war raken. Ook moet je er op letten dat de poten niet ergens tegen aanstoten, want dan begint de bewoner te wiebelen en is het nog veel ongemakkelijker voor de persoon.

11. Heeft u moeite met het rijden met de tillift?

Eentje rijdt lastig (Wendy), want de poten zijn niet elektrisch en hij rolt daardoor lastig. De ander rijdt beter maar die is vaak bezet. Het is niet haalbaar om maar één lift te gebruiken.

12. Gebrekkig zicht?

Valt mee dat bewoner in de weg hangt, je aandacht focus toch vooral op de bewoner om te zorgen dat hij/zij op zijn/haar gemak is.

13. Wat zou u ervan vinden als de tillift ondersteunt wordt met camera’s voor het navigeren? (bij transport)

Camera’s zouden kunnen helpen, vooral rond het bed. De bewoner moet dan gedraaid worden, om parallel aan het bed te hangen, maar tegelijkertijd moet je opletten dat de poten niet ergens tegenaan aanstoten, om en rond het bed. Een camera zou meer zicht daarop kunnen bieden.

14. Wat zou u ervan vinden als de tillift een motor heeft/beter te besturen/duwen valt?

Duwen is lastig zeker met vervelende vloeren, dus een actuator zou handig zijn. Soms is net of je drie handen nodig heb, omdat je zoveel dingen tegelijk moet doen dus als de tillift dat automatisch zou kunnen zou dat ook helpen.

15. Zou u het handig vinden als de tillift u bepaalde informatie kan geven? Als ja, wat voor informatie? Bijv. gewicht kunnen wegen...

Wegen gebeurt eens per maand. De meeste bewoners wegen tussen 60 en 80 kilo en de lift kan 130 kilo aan. Wegen gebeurt door met een rolstoel op de weegschaal te rijden. De lift hoeft niet de bewoner ook nog eens te wegen, want dat gebeurt al.

16. Wat zijn voor u de voordelen van de huidige tillift?

Het belangrijkste voordeel is het verplaatsen van de patiënt. Maar het blijft wel belangrijk dat de bewoner op z’n gemak is, want het blijft een enge actie voor hem/haar.

17. Helpt het ook om de patiënt af te lijden met een voorwerp of verhaal?

Een verhaal houden helpt niet, want dat volgen ze toch niet, maar het kan helpen de patiënten af te leiden met behulp van attributen, bijvoorbeeld een knuffel.

18. Wat kan er volgens u nog meer verbeterd worden aan de huidige tillift?

Voornamelijk de mechanica, bijvoorbeeld dat voortbewegen en de hoogte veranderen wel tegelijk mogelijk is en draaien elektrisch mogelijk maken kan ook handig zijn. Het uiterlijk hoeft niet per se aangepast te worden, want het engste is vooral..