4Eventueel vervolgonderzoek: Difference between revisions

From Control Systems Technology Group
Jump to navigation Jump to search
(Created page with '=Terug= 4Discussie =Eventueel vervolgonderzoek=')
 
No edit summary
 
Line 4: Line 4:


=Eventueel vervolgonderzoek=
=Eventueel vervolgonderzoek=
Ons onderzoek heeft een duidelijke conclusie. Deze kan mee worden genomen in vervolgonderzoek. Of ons onderzoek kan als uitgangspunt worden gebruikt. Hieronder hebben wij een aantal suggesties van eventuele vervolgstudies studies onder elkaar gezet:
* Angstmeting door middel van simulatie met de computer: Men kan door middel van een simulatie, gemaakt door een computer, nagaan hoe groot de angst is van proefpersonen die in deze simulatie wordt gezet. De simulatie kan dan gaan over de proefpersoon die in een verzorgingstehuis in bed ligt en een zorgrobot doet voor hem al het werk. Ook helpt hij hem met opstaan. Laat ze in dezelfde stijl als ons onderzoek een vragenlijst voor en na invullen, en bekijk het verschil.
* Angstmeting door middel van een real-life simulatie: Men kan proefpersonen een dag of 3 in een smart home laten verblijven. Ook hier is dan weer een verschil voor en na te vergelijken.
* Precies hetzelfde onderzoek, maar dan met meerdere personen. Hierdoor kunnen we meer hypotheses testen, en dieper ingaan op de angst. Ook kunnen we andere emoties uitbreiden en testen. We kunnen de vijf categorieën dieper verkennen en we zouden testgroepen in kleinere subgroepen kunnen indelen met elk een bepaalde eigenschap (voorkennis, al bewust van angst, etc.). Met een grotere groep zou je ook meer interacties kunnen bedenken en uitvoeren.
* Gedetailleerder onderzoek naar verschil in filmmateriaal. Voor een bedrijf is een promotie filmpje de goedkoopste oplossing. We kunnen verschillende soorten filmpjes ontwerpen en angstverschil meten. Zo weet je welk type filmpje je dan het beste kan gebruiken.
* Onderzoek doen naar angst onder werknemers in de zorg. We kunnen enerzijds bekijken hoe de angst zit in de users, maar het inzetten van zorg robots heeft ook direct gevolgen voor de werknemers in de zorg. Zij kampen met angst voor vervangen, baanverlies etc. Hoe erg is die angst nu en hoe zouden we er verandering in kunnen brengen?
* Onderzoek naar de juiste voorlichting om een land langzaam te laten wennen aan de toepassing van robottechnologie. Als de overheid van de een op de andere dag zichtbaar robottechnologie in te zetten, dan zal de samenleving hier waarschijnlijk niet goed mee om kunnen gaan. Dit kan mede komen door de angst. Daarom is er onderzoek nodig om te kijken welke manier een overheidsinstantie het beste kan brengen als deze ergens een robot in wil zetten.

Latest revision as of 12:11, 19 October 2014

Terug

4Discussie

Eventueel vervolgonderzoek

Ons onderzoek heeft een duidelijke conclusie. Deze kan mee worden genomen in vervolgonderzoek. Of ons onderzoek kan als uitgangspunt worden gebruikt. Hieronder hebben wij een aantal suggesties van eventuele vervolgstudies studies onder elkaar gezet:

  • Angstmeting door middel van simulatie met de computer: Men kan door middel van een simulatie, gemaakt door een computer, nagaan hoe groot de angst is van proefpersonen die in deze simulatie wordt gezet. De simulatie kan dan gaan over de proefpersoon die in een verzorgingstehuis in bed ligt en een zorgrobot doet voor hem al het werk. Ook helpt hij hem met opstaan. Laat ze in dezelfde stijl als ons onderzoek een vragenlijst voor en na invullen, en bekijk het verschil.
  • Angstmeting door middel van een real-life simulatie: Men kan proefpersonen een dag of 3 in een smart home laten verblijven. Ook hier is dan weer een verschil voor en na te vergelijken.
  • Precies hetzelfde onderzoek, maar dan met meerdere personen. Hierdoor kunnen we meer hypotheses testen, en dieper ingaan op de angst. Ook kunnen we andere emoties uitbreiden en testen. We kunnen de vijf categorieën dieper verkennen en we zouden testgroepen in kleinere subgroepen kunnen indelen met elk een bepaalde eigenschap (voorkennis, al bewust van angst, etc.). Met een grotere groep zou je ook meer interacties kunnen bedenken en uitvoeren.
  • Gedetailleerder onderzoek naar verschil in filmmateriaal. Voor een bedrijf is een promotie filmpje de goedkoopste oplossing. We kunnen verschillende soorten filmpjes ontwerpen en angstverschil meten. Zo weet je welk type filmpje je dan het beste kan gebruiken.
  • Onderzoek doen naar angst onder werknemers in de zorg. We kunnen enerzijds bekijken hoe de angst zit in de users, maar het inzetten van zorg robots heeft ook direct gevolgen voor de werknemers in de zorg. Zij kampen met angst voor vervangen, baanverlies etc. Hoe erg is die angst nu en hoe zouden we er verandering in kunnen brengen?
  • Onderzoek naar de juiste voorlichting om een land langzaam te laten wennen aan de toepassing van robottechnologie. Als de overheid van de een op de andere dag zichtbaar robottechnologie in te zetten, dan zal de samenleving hier waarschijnlijk niet goed mee om kunnen gaan. Dit kan mede komen door de angst. Daarom is er onderzoek nodig om te kijken welke manier een overheidsinstantie het beste kan brengen als deze ergens een robot in wil zetten.